Küllenme hastalığı nasıl geçer?
Sistemik fungisitler külleme hastalığına karşı iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme hastalığının tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Üzümde külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Külleme ilacı hangi ayda atılır?
Hastalıkla mücadelede kültürel önlemlerin yanı sıra ilaç kontrolü de gereklidir. Hastalığın ilk kez bir yıl önce ortaya çıktığı bahçelerde, ekim döneminde (nisan ortasından itibaren) uygun bitki koruma ürünleriyle (PPP) önleyici ilaçlama yapılması önerilir.
Üzümde küllemeye ne iyi gelir?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Kül neden olur?
KÜL: Bu, gıdanın tüm organik bileşenlerin yanmasına izin veren bir sıcaklıkta yakılmasından sonra kalan inorganik kalıntıdır. Yanma işleminden sonra gıdada kalanlar sülfatlar, fosfatlar, oksitler, klorit ve silikatlar içerir.
Üzüm asmasına kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Topas üzüm ilacı ne zaman kullanılır?
Bağda ilaçlama her zamanki gibi ilk yapraklar geliştiğinde veya sürgünler 20-30 cm uzunluğa ulaştığında, yani çiçeklenmeden önce başlar. Bu, hastalık baskısının çok fazla artmasını önler. Sezon boyunca 4-5 uygulama önerilir.
Bitkilerde mantar hastalığına ne iyi gelir?
Antifungal özelliklere sahip Hindistan cevizi yağı, aloe vera, çay ağacı ve kekik yağı. Mantar enfeksiyonlarının daha fazla yayılmasını önlemek için temiz kıyafetleri tercih edin. Etkilenen bölgeyi günde en az iki ila üç kez yıkayın ve iyice kurulayın.
Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?
Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Ürünün etki süresi dikkate alınarak (10-15 günlük aralıklarla) yapılmalıdır.
Üzüm bağına bordo bulamacı ne zaman atılır?
Birçok meyve ve bağ hastalığına karşı koruyucu etkisi olan Bordeaux bulamacını hazırlamanın zamanı geldi. Bordeaux bulamacını eklemek için en iyi zaman; ilkbaharda budamadan hemen sonraki, odak noktasının meyve ağaçları olduğu günlerdir. Budamadan sonra ilaçlamak daha mantıklı olacaktır.
Bağda külleme nasıl olur?
Bağda külleme (Cenk): Asmanın yapraklarına, çiçeklerine, sürgünlerine ve tanelerine zarar verir. Hastalıkla enfekte olan yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybettiği, kül serpilmiş gibi göründüğü ve tanelerin zamanla patladığı görülür. Kamışların hastalanmasına ve önemli miktarda ürün kaybına neden olur.
Külleme hastalığı nasıl geçer?
Fungisitler: Toz halinde küfle mücadele için uygun fungisitler kullanılabilir. Fungisit seçimi bitkinin türüne ve hastalığın şiddetine bağlı olmalıdır. Genellikle bitki gelişiminin başlangıcında veya hastalığın belirtileri görüldüğünde uygulanırlar.
Mart ayında ağaçlara hangi ilaç atılır?
Şubat-Mart aylarında sabah uyanmadan bir hafta önce gözlere %1-1,5’luk Bordo şurubu sürülür.
Yaprak biti ilacı ne zaman atılır?
Yaprak Bitleri Elma yaprak bitlerine karşı ilaçlama yapmak için en uygun zaman, ağaçların yapraklanma evresinde 100 sürgünde 15 enfekte sürgün tespit edildiğindedir. Elma ağacı böceğinin bulunduğu ağaçlarda etkili bir parazitlenme yoksa, pestisit kullanılmalıdır. Parazitizmin yüksek olduğu bölgelerde ilaçlamadan kaçınılmalıdır.
Çiçeklerde küllenme hastalığı neden olur?
Külleme Hastalığı Külleme hastalığına, bitkinin aşırı nem alması, güneş ışığının bitkiye yetersiz ulaşması veya bahçeye sık sık bitki dikilmesi neden olur.
Kabakta küllemeye ne iyi gelir?
Hastalığa dayanıklı çeşitler tercih edilmelidir. Hastalık hasar eşiğini aşarsa, son çare olarak 200 g/l tebuconazole + 120 g/l azoxystrobin (100 ml/100 l su) etken madde içeren bir ilaç kullanılabilir. Bu, külleme hastalığının en tipik belirtisidir.
Hastalanan güle ne yapılır?
Hastalıklı dallar daha sonra ölür. Hastalıkla mücadele: Hastalığın bir sonraki yıla geçmesini önlemek için hastalıklı yapraklar, gövdeler ve çiçekler yok edilmelidir. Seralarda aşırı nemden kaçınılmalı ve iyi havalandırma ile nem azaltılmalıdır.
Topraktaki mantar hastalığı nasıl geçer?
Çözüm: Hastalık ortaya çıktığında uygun bir fungisit ile tedavi edilmelidir. Etkisi geçene kadar her 3 ila 10 günde bir uygulama yapılmalıdır. Ciddi şekilde etkilenen çimler iyileşmeyebilir. Yeniden dikim yapılmalıdır.