İçeriğe geç

Batağa Düşmek Ne Demek

Batağa saplanmak ne demek cümle?

Farklı çözümler bulmaya çalışsa da hiçbiri bir çıkış yolu sunmuyor. Bu gibi durumlarda “bataklığa saplanmak”tan bahsediliyor. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse; “Acımı giderecek hiçbir şey yapamadım, kelimenin tam anlamıyla bataklığa saplanmış gibi hissediyorum.” 20 Nisan 2020

Batağa ne demek?

Temel olarak bataklık, insanları içine çeken bir çamur birikintisidir. Bataklıkta sıkışan bir kişi yavaşça çamura batar ve boğulur. Bataklıkta sıkışmak ifadesi; günlük hayatta çıkmanın zor veya imkansız olduğu durumlar için kullanılır.

Batağa sürüklenmek deyiminin anlamı nedir?

[1] Birçok insanın kendisini takip etmesini sağlamak.

Bitap düşmek ne demek TDK?

çok yorgun olmak, bitkin düşmek.

Batağa saplanmak ne demek TDK?

TDK Sözlük “Sıkışmak” kelimesinin anlamı Sözlükte, bataklığa düşmek, içinden çıkılması zor bir durum olarak da tanımlanabilir. Sözlükte, bataklığa düşmek, zor bir duruma düşen ve çözüm bulamayan kişi olarak da tanımlanabilir.

Cümlem sözlük anlamı nedir kısaca?

Cümle veya yan cümle; bir ifade, soru, ünlem veya emir ifade eden; kendi başlarına anlam taşıyan bir dizi kelime. Genellikle bir özne, tamamlayıcı ve yüklemden oluşur.

Buğa girmek ne demek?

Buga Entering Nedir? Bir hata, oyunlarda, sosyal medyada, bilgisayar programlarında veya internette gezinirken bilinmeyen bir hata oluştuğunda tanımlanabilir. Örneğin, karakteriniz bir oyunda takılıp kalmışsa ve hareket edemiyorsa, bu bir hata olarak görülebilir.

Baga ne demek eski Türkçe?

5-Baga: İdari bir unvan olarak gösterilir,10 kanaatimizce ‘Bag’ kelimesiyle ilişkilidir. Buna göre ‘Bag’ kelimesi bir milleti oluşturan kabilelerin askeri komutanları için kullanılır.

Babuşka Türkçe ne demek?

oburcan | Babushka Rusça’da büyükanne anlamına geliyor. Şirket kendi mutfağını zaten büyükanne mutfağı olarak tanımlıyor.

Bataklık nedir TDK?

Bataklıklar, yeraltı suyunun çok yüksek olduğu, sıklıkla yüzeye çıktığı, toprağın aşırı ıslak olduğu ve su birikintilerinin oluştuğu yerlerdir. Bataklıklar, çevrelerinden daha alçakta bulunan çanak şeklindeki yerlerdir.

Buldumcuk olmak deyiminin anlamı nedir?

Buldumcuk deyimi, “çok istediği bir şeye kavuşunca sevinçten çılgına dönmek” ve “ne yapacağını bilemeyecek kadar kendine gelmek” anlamına gelen Kubbealtı Sözlüğü’nde (bul-du-m+cuk, geçmiş zaman bul-mak ekiyle) kullanılmıştır.

Başa çıkmak ne demek deyim?

“Üstesinden gelmek” ifadesi, bir sorunu, zorluğu veya engeli etkili bir şekilde ele almak, üstesinden gelmek veya başarılı bir şekilde aşmak anlamına gelir. Bu deyim, ortaya çıkan zorluklarla mücadele etmek ve olumlu sonuçlar elde etmek için kullanılır.

Dibi düşmek ne demek argo?

İfade. [1] Çok beğenmek, zevk almak.

Eğreti duruyor ne demek?

“Geçici” kelimesinin anlamları TDK sözlüğünde, edebiyatımızdan örneklerle şu şekilde açıklanıyor: “Geçici”: sıfat geçici, geçici olan, belli bir süre sonra kaldırılacak olan.

Başıbozuk ne demek TDK?

Başıbozuklar, Osmanlı İmparatorluğu’nda savaş sırasında ana orduya katılan gönüllü askerler için kullanılan bir terimdir. Osmanlı Ordusu’nun kuvvetleri, ayrı silah ve teçhizatla ve ayrı komutanların kontrolü altında, yaya ve atlı olarak görev yapan yerinden edilmiş askerlerden oluşur.

Cümlenin deyim anlamı nedir?

Bir olayı, durumu veya kavramı daha etkileyici bir şekilde ifade etmek için iki veya daha fazla sözcüğü birleştirerek oluşturulan ve sıklıkla orijinal anlamından saparak kendine özgü bir anlam kazanan sözcük gruplarına deyim denir. Deyimler hem yazılarımıza hem de konuşmalarımıza derinlik katar. Söylediklerimizi ilginç kılar.

Tam üstüne basmak kelimesinin deyim anlamı nedir?

[1] Doğru tahmin edin, aradığınızı bulun.

Badire atlamak deyiminin anlamı nedir?

DEYİMİN AÇIKLAMASI Bir sorunu aşmak: tehlikeli bir durumdan kaçınmak.

Garabet ne demek cümle içinde?

Bu kelime genellikle şaşkınlık ve korkuya neden olan davranışlar için kullanılır. “Garabet” kelimesi birçok ifadede geçer. Örneğin, pür-garbet çok garip anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarı Saçlı Escort