Bisikletle şehirler arası yolculuk yasak mı?
2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik Kanunu’nda bisikletler için; Madde 37: Sürücü için sürücü belgesi, araç için plaka gerekmez. Madde 46: Karayolunda en sağdaki şeridi kullanmak ve diğer araçlarla aynı sorumlulukla hareket etmek. Madde 66: Bisiklet yolu bulunan yerlerde karayolunda bisiklet sürülmesi yasaktır.
Metroya bisikletle girmek yasak mı?
İstasyonlarımızda ve araçlarımızda katlanabilir tek kişilik bisikletleri her gün mesai saatleri içerisinde, diğer bisiklet türlerini ise mesai saatleri dışında 07.00-09.00 ve 17.00-20.00 saatleri arasında kullanabilirsiniz. Hafta sonları ise herhangi bir zaman kısıtlaması olmaksızın bisikletle seyahat edebilirsiniz.
Tramvaya bisikletle binilir mi?
Tramvayda paten, bisiklet, kaykay vb. araçlara izin verilir. Bisikletler kazalara neden olabileceğinden tramvaya binerken ve inerken ve araç içinde elle taşınmalıdır. Yoğun saatlerde (sabah 6:00-9:30 ve akşam 4:00-7:30) bisiklete izin verilmez.
Otobüste ön kapıdan inilir mi?
8. Araçlara biniş ön kapıdan, iniş ise orta ve arka kapılardan yapılmalıdır. 10. Kalkış ve durma noktalarında araçların önünde ve arkasında sollama yapmak tehlikelidir. Otobüsün dışındayken aracın manevra ve hareket alanını göz önünde bulundurarak otobüsten uzak durun.
Bisikletle otobüse binilir mi?
Tüm otobüs ve metrobüslerde gündüz 10:00-16:00, akşam 22:00-18:00 saatleri arasında.
Şehirler arası otobüs bisiklet alıyor mu?
Bagaj düzenlemelerine uymadığı için kabul edilmeyen bagajlar için bilet iadesi yapılmayacaktır. Bisikletli yolcularımızın bagaj kapasitesi 20 kg ile sınırlıdır. Her otobüsün bisiklet taşıma kapasitesi, bagajın boyutuna bağlı olarak 1 veya 2 bisiklet ile sınırlıdır.
Belediye otobüsü bisiklet alır mı?
Yıllardır uygulanan uygulamaya göre, İstanbul’daki tüm İETT, ÖHO ve metrobüslerde her gün 10:00-16:00 ve 22:00-06:00 saatleri arasında bisikletlerimizi kullanabiliyoruz. Üstelik ek bir ücret ödemeden…
Toplu taşımaya hayvan binebilir mi?
Karayolları Trafik Kanunu’na göre; “Kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuşlar (saksa kuşu, muhabbet kuşu, kanarya) gibi evcil hayvanlar, aşıları yapılmış olmak kaydıyla, özel kafesleri kilitli olmak kaydıyla, bagaj bölmesi dışında, sahibinin ön yolcusunun kucağında veya sahibinin koltuğunun önünde taşınabilir.
Bisikletle yola çıkılır mı?
Bisiklet konusuyla ilgili makaleleri ayrıca yol trafik yönetmeliklerinde daha aşağıda bulabilirsiniz. Bisikletler için hız sınırı: Şehir içinde hız sınırı 30 km/saat, kırsal yollarda ise 45 km/saattir. Dönüşlerde sürücüler bisiklet yolunda bisikletlilere yol vermelidir.
Hızlı tren bisiklet alır mı?
YHT’lerde el bagajı için ayrılmış bölmeye sığan katlanabilir bisikletler yolcunun yanında küçük el bagajı olarak kabul edilir ve yolcuyla birlikte ücretsiz taşınabilir. YHT’lerde katlanamayan bisikletlerin taşınması kesinlikle yasaktır.
Otobüs köpek alıyor mu?
8 kg üzeri evcil hayvanlar: 8 kg üzeri evcil hayvanlar sadece bagaj bölümünde taşınabilir. Evcil hayvanlar, otobüs terminali yetkililerimiz ile evcil hayvan sahibi yolcu arasında imzalandıktan sonra veteriner hekim gözetiminde özel taşıma kafeslerinde teslim edilir ve alınır.
Bisikletle vapura binilir mi?
Yurtiçi ve yurtdışı deniz otobüsü seferlerinde kabul edilen bisiklet sayısı üç (3) ile sınırlıdır. Bisikletler için ücret alınmaz. Hızlı feribotlarda kabul edilen bisiklet sayısı on (10) ile sınırlıdır. Bisikletler için ücret alınmaz.
Otobüste kız erkek oturabilir mi?
Bunun otobüs şirketiyle alakası yok, trafik kuralıdır. Eğer biletler birlikte alınmışsa, yani ilgili kişiler akraba veya tanıdıksa, kadın ve erkek birlikte oturabilir. Aksi takdirde oturamaz.
Otobüste en iyi yer neresi?
Sürücünün arkasındaki 1, 2, 3 ve 4 numaralı koltuklar: Sürücünün hemen arkasındaki koltuklar daha fazla bacak mesafesi sunar ve önünüzde kimse olmadığı ve kimse koltuğunu geriye yaslamadığı için rahattır. Yola bakmayı seviyorsanız, bu koltuklar tam size göre.
Otobüs kaç yaş ücretsiz?
Bu durumda ailelerin 6 yaş altı çocukları için otobüs bileti almalarına gerek yoktur. 7 yaş ve üzeri çocuklar otobüs bileti almalıdır: 7 yaş ve üzeri tüm çocuklar otobüs bileti almalıdır.
Bisiklet yolun ortasından gidebilir mi?
‘Tüm şerit kullanılabilir’ işareti yoksa bisikletlilerin şeridin ortasından geçmelerine izin veriliyor mu? Orijinal Cevap: ‘Tüm şerit kullanılabilir’ işareti yoksa bisikletlilerin şeridin ortasından geçmelerine izin veriliyor mu? Evet, yasal.2 Ekim 2021’Tüm şerit kullanılabilir’ işareti yoksa bisikletlilerin şeridin ortasından geçmelerine izin veriliyor mu? Orijinal Cevap: ‘Tüm şerit kullanılabilir’ işareti yoksa bisikletlilerin şeridin ortasından geçmelerine izin veriliyor mu? Evet, yasal.
Bisikletten ceza alır mı?
Plaka, ehliyet, ruhsat ve tescil işlemlerinin dışında, bir motorlu taşıtın maruz kalabileceği tüm cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz; bunların başlıcaları ters yönde sürüş, kaldırımda sürüş, alkollü sürüş, belirlenen hız limitini aşma vb.’dir. Tehlikeli araç kullanmak Olur mu olmaz mı demeyin, olmuştur.
Bisikletle yola çıkılır mı?
Bisiklet konusuyla ilgili makaleleri ayrıca yol trafik yönetmeliklerinde daha aşağıda bulabilirsiniz. Bisikletler için hız sınırı: Şehir içinde hız sınırı 30 km/saat, kırsal yollarda ise 45 km/saattir. Dönüşlerde sürücüler bisiklet yolunda bisikletlilere yol vermelidir.
Bisiklet trafikte yasak mı?
Bisiklet bir ulaşım aracıdır ve bisikletçiler yolu kullanma hakkına sahip sürücülerdir. Tıpkı araba sürücüleri gibi kurallara uymakla yükümlüdürler. Trafikte bisikletçiler görürseniz şaşırmayın. Onlara diğer yavaş hareket eden araçlar gibi davranın.